Totul despre tot si pentru toti!

Cel mai util site pentru cei mai dragi! Pentru copii si pentru parinti!

Articole / Sa fim sanatosi
Postura copilului: echilibru fragil
Miercuri, 16 Octombrie 2013

    Postura copilului - echilibru fragil

 

Astazi devine tot mai actual problema unei tinute corecte a corpului, afectind practice fiecare copil.

 Postura corectă a copilului încă de la o vârstă fragedă îi asigură o postură corectă şi mai târziu, în viaţa de adult. 

Deseoari parinţii nu atrag atentţia la acesta problema a copilului, fiind o greseala foarte mare. Coloana vertebrală este fragilă în copilărie şi o poziţie greşită a corpului poate duce la deformări greu de corectat.

Ce poţi face pentru a ajuta copilul să işi păstreze poziţia corectă a corpului? Iată câteva soluţii testate de mămici.

postura copilului

Cum iţi obişnuieşti copilul să stea drept:

1 .   Copilul trbuie sa doarmă pe un pat tare !   Perna de dormit nu trebuie să fie prea mare și prea moale .Varianta cea mai buna este perna ortopedică. 

2 . Nu cumpărați pantofi pentru copii   cu o marime mai mare , aceasta  poate  duce   la deformărea      coloanei vertebrale . Oferă-i copilului posibilitatea să meargă des cu picioruşele goale, fiindcă senzaţia transmisă prin piele, confirmă psihologii, îl ajută să îşi păstreze o postură cât mai corectă.

  3 . Analizează mobila pe care o foloseşte copilul tău! Masa copilului trebuie să fie la nivelul coatelor atunci când stă in picioare cu braţele complet relaxate. Dacă foloseşte acelaşi monitor de calculator precum restul familiei, arată-i cum poate să regleze înalţimea lui astfel încat să fie la nivelul ochilor. Dacă foloseşte un scaun pentru adulţi, aşează-i nişte pernuţe sub funduleţ şi la spate.

postura copilului

4 . Insistă asupra pauzelor de 5-10 minute la fiecare jumătate de oră de concentrare într-o anumită activitate,  fie că e vorba de privit la televizor, citit o carte sau jucat pe calculator. Verifică să respecte aceste pauze. Mișcarea ajută când vorbim despre postură, de aceea sporturi precum înot, baschet, fotbal sau atletism sunt recomandate.

5. Poziţia în masină sau cărucior contează atunci când ne dorim ca puiul nostru să învețe să stea cât mai drept. Investiţi banii într-un cărucior care are un suport bun pentru spatele copilului sau bebeluşului.

6 .  In primul rând tu eşti un model pentru copilul tău. Ajută-l să inveţe din exemplu. Stai chiar tu cât mai des într-o poziţie corectă sau, atunci când te corectezi, spune-i : Ce bine este să stai drept, parcă respir mai uşor şi nu mă mai doare spatele. 

 

În esență , aceste reguli nu sunt pentru tratament, dar pentru prevenirea bolii . A preveni orice boală este mai ușor decât a o trata.

postura copilului