Totul despre tot si pentru toti!

Cel mai util site pentru cei mai dragi! Pentru copii si pentru parinti!

Articole / Animale cei dragi
Papagal alături de copil
Miercuri, 11 Octombrie 2017

Papagalul alături de copil, cît de bine pot să interacționeze aceștea doi?

Deseori copii roagă pe părinti  sa-i cumpere un papagal, începe rugamintea de genul:”   te rog mult, uite ce-i de dragalaș, color și chiar îl pot invăța să vorbească”. Înainte de-ai procura copilului papagal bine ar fi să faceți cunoștințe cu unele detalii despre comportamentul papagalului și în privința  îngrijirii lui. Dar la general copiii cu papagalii pot devein cei mai buni prieteni.

Argumente:

  • Toți papagalii dacă sunt îngrijiți corect trăiesc foarte lung. De exemplu papagalul ondulat în mediu traiește 13 ani, iar papagalul Ara poate să trăiasca chiar 40 de ani și mai mult, iar cel mai deștept papagal sur din Africa traiește pină la 60 de ani.
  • Papagalii care vorbesc pot să repete și unele cuvinte murdare care vă pot face să roșiți în fața oaspeților, așa că ca rezultat veți fi nevoiți să vă controlați vorbirea în prezența papagalului.
  • A îngriji după papagal baiețel e mai ușor, decît după papagal fetiță.
  • Toți papagalii se trezesc o dată cu rasăritul soarelui și se culcă cu apusul lui. Dacă în familia dvs toți sunt iubitori să doarmă ceva mai mult, papagalul în acest caz poate fi o bariera.

Specificul îngrijirii unui papagal mare:

Papagalii mari au nevoie de un spațiue mai mare și de o colivie corespunzătoare. Papagalul mare are nevoie de libertate de aceea din cînd în cînd veți fi nevoiți să-i dați drumul din colivie, dar în acest timp trebuie să fiți foarte atenți și să nu lăsați copilul singur în prezența papagalului zburător, deoarece aceasta poate fi un pericol . Papagalul poate ciuguli degetelele copilului avînd un cioc foarte ascuțit el poate trauma pielea, de aceea fiți foarte precauți.

Specificul îngrijirii papagalilor mici:

Dacă să comparăm cu papagalul mare de sigur că papagalii mici sunt mult mai simpli în îngrijire , și nu sunt periculoși pentru copilul dvs.Cei mai populari din papagalii mici sunt papagalii ondulați. Aceste păsări n-au nevoie de spațiu mare, o colivie mica o să le fie de ajuns.

Toți papagalii sunt foarte sensibili la răceli, așa că să fiți atenți în camera în care se află pasărea să nu fie curent, și în caz că aeresiți camera acoperiți cu ceva colivia.

Precăuții

  • După ce ați cumpărat papagalul, neapărat mergeți la veterinar pentru a verifica starea sănătății lui.
  • Dupa ce copilul sa jucat cu papagalul, este nevoie sa-și spele mâinele.
  • Dacă aveți și alte animale în casă , asigurați- vă că aceștea nu vor afecta papagalul.
  • Papagalii mari în special nu ar trebui să fie lăsaț singuri cu un copil mic .
  • Consulatațivă cum să îngrijiți după papagal și cu ce să-l alimentați.