Totul despre tot si pentru toti!

Cel mai util site pentru cei mai dragi! Pentru copii si pentru parinti!

Articole / E timpul sa mincam
Ce beneficii are mierea pentru copii?
Miercuri, 11 Octombrie 2017

Mierea este unul dintre cele mai sănătoase alimente naturale, care nu trebuie să lipsească.

Mierea nu este potrivită pentru bebeluși, dar este un aliment ideal pentru copii mai mari de 1 an și pentru adulți, pentru că este o sursa excelentă de energie, vitamine și minerale.
Beneficii ale consumului de miere:
1. Mierea este cel mai puternic și rapid energizant natural. E ușor digerabilă, se absoarbe repede în sînge și se convertește rapid în energie pură.
2. Are proprietați antibiotic dovedite. Mierea de Manuka este cunoscută drept cel mai puternic antibiotic natural, care poate distruge microorganisme precum  Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Streptococcus faecalis și Helicobacter Pylori.
3. Stimulează apetitul.
4. Are proprietăți  sedative.
5. Stimulează creșterea copiilor prin faptul că facilitează fixarea calciului și a magneziului.
6. Are proprietați calmante și e de ajutor dacă copilul este răcit  sau îl doare în gât.
7. Îmbunătățește sistemul imunitar.
Nutrienți care se găsesc în miere:
- Antioxidanți naturali
- Enzime (învertaza, sucraza, amilaza)
- Aminoacizi
- Vitamine (B1, B2, B6, B12, PP, acid folic, vitamina C, A, D si K)
- Calciu, fier, zinc, potasiu, fosfor, magneziu, cupru, crom, mangan, seleniu
Alte informații utile:
- O lingură de miere conține 17 grame de carbohidrați și aproximativ 64 de calorii.
- Mierea îndulcește de două ori mai mult decât zahărul.
- Copiii între 1 și 3 ani e bine să consume între 1 și 4 lingurițe de miere pe zi, cei între 3-6 ani –4-6 lingurițe pe zi, copiii de peste 6 ani – maxim 8 lingurițe zilnic, adolescenții maxim 15, iar adulții pot consuma cel mult 20 de lingurițe de miere pe zi.
- Mierea brună e mai bogata în substanțe nutritive decât cea deschisă la culoare. Conținutul în vitamine și minerale depinde de sursa florală a mierii.
- Mierea nu se încălzește niciodată la mai mult de 40 de grade Celsius, pentru că devine toxică, și pentru copii, dar și pentru adulți.