Totul despre tot si pentru toti!

Cel mai util site pentru cei mai dragi! Pentru copii si pentru parinti!

Articole / Ne imbracam
Tocuri pentru copii: periculos sau la modă?
Luni, 21 Octombrie 2013

Toți copiii doresc să devină mai repede maturi, asa ca de multe ori doresc să poarte haine și încălțăminte nu pentru vârsta lor. Recent, această tendință este din ce în ce mai pronunțată, pentru că in moda pentru copii au intrat   pantofii cu tocuri.

 tocuri pentru copii

Fiica lui Tom Cruise, Suri Cruise fiind   considerată un exemplu de moda pentru copii, a fost cea care a aplicat pentru prima dată ideea ca tocurile inalte sunt potrivite chiar și fetițe atunci când e timpul de defilat în public în sandale cu tocuri înalte, la vârsta de trei ani.

tocuri pentru copii

Curând, ideea a fost preluat de alti copiii staruri, de exemplu, recent, fiica   actritei americane Portia Kyle Richards, de asemenea, a apărut în public în sandale cu toc înalt avind virsta de 4 ani.

Majoritatea  parintilor isi exprimat indignarea referitor la acesta modă pentru copii si critica noul trend.

tocuri pentru copii

 

 Cu ce este periculoasă incaltamintea pe tocuri pentru copii?

Tocurile inalte pot cauza picioare plate, precum și dezvoltarea de diferite tipuri de deformare a degetelor de la picioare la o vârstă fragedă.

De asemenea, ortopezi susțin că tocul inalt in copilarie si adolescentă poate duce la incarcarea necorespunzătoare a  coloanei vertebrale, cauzand scolioza, dureri de spate si alte afectiuni.

tocuri pentru copii

Pediatrii afirma că tocul pantofului este periculos pentru sănătatea copiilor. Înălțimea maximă a tocului pentru  un copil nu ar trebui să fie mai mare de 3 cm.